Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ


Καλύτερη η σεξουαλική ζωή χωρίς το τσιγάρο...Και εμείς δεν έχουμε παρά να το πιστέψουμε.. Έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Hong Kong στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 700 άνδρες που υποφέρουν από Στυτική Δυσλειτουργία ηλικίας 30-50, αναφέρει πως το 53,8% των καπνιστών που βρίσκονται σε θεραπεία για ανικανότητα είπε πως τα προβλήματά τους λιγόστεψαν μέσα σε έξι μήνες μετά από το τελευταίο τους τσιγάρο.
Το ποσοστό σε σύγκριση με μόλις το 28,1% των ανδρών που βρίσκονταν σε θεραπεία για στυτική δυσλειτουργία και συνέχιζαν να καπνίζουν, δηλαδή αυτοί που έχουν διακόψει έχουν 91,5% περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη σεξουαλική ζωή.
Οι ερευνητές είπαν πως η στυτική δυσλειτουργία «μάστιζε» την Κίνα και την Ασία και προσέθεσαν πως τα προγράμματα που βοηθούν τους καπνιστές να διακόψουν θα έπρεπε να επεκταθούν σε ολόκληρη την περιοχή. Επίσης επισήμαναν πως οι καπνιστές πρέπει να γνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματός τους και καλό θα ήταν να σταματήσουν τώρα για να αποφύγουν τη στυτική δυσλειτουργία κι άλλες ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα, ενώ πράγματι οι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που καπνίζουν μπορεί να ελπίζουν σε άμεσα οφέλη μετά τη διακοπή του καπνίσματος.
Τελικά το ερώτημα καταλήγει να είναι τσιγάρο ή σεξ ή επιλέγουμε μια υγιή σεξουαλική ζωή χωρίς περεταίρω προβληματισμούς; Δεν έχουμε παρά να το σκεφτούμε.
Πηγή: Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου