Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

S.O.S. COOKING ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Θέλοντας και μη οι περισσότερες από εμάς μάθαμε τα τελευταία χρόνια τι σημαίνει μοριακή κουζίνα, μάθαμε να κρίνουμε πότε μια τουίλ είναι αρκετά τραγανή, ενώ οι κρύες βελουτέ άλλαξαν τη ζωή μας. 
Πόσες όμως από μας δοκίμασαν πραγματικά να μαγειρέψουν κάποιο από όλα αυτά τα εξεζητημένα πιάτα;
Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά;
Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεκίνησε μια σειρά σεμινάριων “S.O.S. Cooking”,  με στόχο να μάθει και στην πιο αδαή να μαγειρεύει εύκολα, απλά και πεντανόστιμα πιάτα! Μάλιστα το κάθε σεμινάριο έχει διαφορετική θεματική, που απαντά στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός.
Συναντήσαμε λοιπόν την Μυρσίνη Λαμπράκη και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για την πρωτοβουλία της αυτή.
- Ξεκινάτε 22 σεμινάρια μαγειρικής. Τι διαφορετικό θα έχουν τα σεμινάρια αυτά ώστε να τα παρακολουθήσει κάποιος;
Ο λόγος που οργανωθήκαν αυτά τα  σεμινάρια είναι να μάθουμε τους πιο νόστιμους τρόπους για να τα βγάλουμε πέρα ως εργαζόμενες γυναίκες, ως πρωτάρηδες που πρέπει να ετοιμάσουμε κάποιο εορταστικό  τραπέζι, ως νέοι άνθρωποι τέλος πάντων του 2011 που μπορεί να έχουμε δοκιμάσει άπειρα chutneys, αλλά δεν έχουμε ιδέα πώς να φτιάξουμε ένα απλό αυγολέμονο ή ένα νόστιμο κοκκινιστό σαν κι αυτό της μαμάς μας!
Μάλιστα το κάθε σεμινάριο έχει διαφορετική θεματική, που θα απαντά στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός.
- Ποιες χώρες έχουν επηρεάσει την μαγειρική σας?
Κυρίως οι μεσογειακές και οι χώρες της Μέσης Ανατολής και φυσικά ο τόπος καταγωγής μου η Κρήτη που έχει μια ιδιαίτερη και αφοπλιστικά απλή αλλά νόστιμη κουζίνα.
- Πείτε μας ένα από τα καλύτερα  πιάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Ένα πολύ απλό γιαχνί κοκκινιστό το οποίο γεύτηκα σε ένα χωριό των Σφακίων πριν από 10 χρόνια, ένα πιάτο με θαυμαστή απλότητα αλλά άρτια δομημένο και μαγειρεμένο.
- Το S.O.S. COOKING είναι μια ωραία ιδέα που έχετε υλοποιήσει. Θα την δούμε να αναπτύσσεται και σε άλλους τομείς;
Ελπίζουμε να αναπτυχθεί και σε τηλεοπτική παραγωγή καθώς και σε ραδιοφωνική.
-Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα;
Η Κρητική φυσικά !!!
- Πιστεύετε πως μπορεί ο καθένας  από μας, ακόμα και αν δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, να μαγειρέψει ένα γευστικό πιάτο;
Ναι, αρκεί να ακολουθήσει τις βασικές αρχές της μαγειρικής και να διαθέτει δημιουργικότητα και φαντασία
- Η κατανάλωση φαγητού σε εστιατόρια, αποτελούσε μέχρι τώρα  αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας δραστηριότητας. Στις μέρες μας βέβαια αυτό δεν πλέον εφικτό για όλους. Ως μαγείρισσα πρώτων βοηθειών, μπορείτε να δώσετε συμβουλές στις σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες ώστε να γίνει η μαγειρική στο σπίτι το ίδιο ευχάριστη και κυρίως ‘’απολαυστική’’;
Μπορεί μια εργαζόμενη γυναίκα  να μαγειρέψει ευχάριστα και απολαυστικά στο σπίτι, αρκεί η επιλογή των συνταγών να μην είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Από εκεί και πέρα αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή οργάνωση χρόνου και υλικών και πολύ συναίσθημα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου