Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ… ΣΕΞY;


Άνδρες, θέλετε να φαίνεστε σέξι και να κερδίσετε το κορίτσι; Μην χαμογελάτε και τόσο, να δείχνετε σκεφτικοί ή λίγο ντροπαλοί δηλαδή το κατά κόσμον… «dark». Κι εσείς γυναίκες, αγνοήστε αυτή τη συμβουλή.
Σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές οι γυναίκες βρίσκουν τους χαρούμενους άνδρες λιγότερο σεξουαλικά ελκυστικούς απ’ αυτούς που οι εκφράσεις τους δείχνουν υπερηφάνεια ή υπονοούν πως έχουν κάνει κάτι κακό και το ξέρουν.
Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Emotion του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχολόγων, έδειχναν φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και σε άνδρες και σε γυναίκες. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε η αρχική αντίδραση όσον αφορά στη σεξουαλική έλξη βάσει των εκφράσεων που έβλεπαν.
«Οι άνδρες που χαμογελούν θεωρούνταν αρκετά μη ελκυστικοί από τις γυναίκες» είπε η Jessica Tracy, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της British Columbia που συντόνισε τη μελέτη και συνέχισε επισημαίνοντας ότι επομένως στο πόσο οι άνδρες πιστεύουν πως το χαμόγελο είναι κάτι θετικό που πρέπει να κάνει κανείς για να θεωρείται σεξουαλικά ελκυστικός, οι διαπιστώσεις μας καταδεικνύουν πως δε το πιστεύουν.
Η αντίδραση των ανδρών ήταν η ακριβώς αντίθετη αφού σύμφωνα και πάλι με την Tracy οι γυναίκες που χαμογελούν είναι απολύτως ελκυστικές, αφού αυτή ήταν με διαφορά η πιο ελκυστική έκφραση που έδειξαν οι γυναίκες.
Οι ερευνητές παραδέχονται πως δεν είναι σίγουροι γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες αντέδρασαν διαφορετικά στα χαμόγελα. Στον άνδρα, ένα πλατύ χαμόγελο μπορεί να τον κάνει να φαίνεται πολύ θηλυπρεπής ή πιο απεγνωσμένος για σεξ.
Η μελέτη επίσης ρίχνει «λάδι στη φωτιά» σχετικά με τη πεποίθηση πως οι γυναίκες έλκονται από τα «κακά παιδιά», συγκεκριμένα από τύπους ανδρών που έχουν ελαττώματα, αλλά που τα γνωρίζουν και βασανίζονται απ’ αυτά.
Έτσι μια ελαφρώς χαμηλωμένη έκφραση ντροπής είναι μια χειρονομία κατευνασμού που παραπέμπει σε μια ανάγκη για συμπάθεια. Οι άνδρες επίσης ένιωθαν σεξουαλική έλξη προς γυναίκες οι εκφράσεις των οποίων και η στάση τους σώματός τους υποδήλωναν ντροπή.
Οι ερευνητές τόνισαν πως ενδιαφέρονταν μόνο για τις πρώτες αντιδράσεις της σεξουαλικής έλξης, και δε συστήνουν στους άνδρες να υιοθετήσουν ένα στυλ χωρίς χαμόγελο για τις μακροπρόθεσμες σχέσεις, ενώ συγκεκριμένα ανέφεραν πως όταν οι άνθρωποι επιθυμούν μια μακροχρόνια σχέση υπολογίζουν περισσότερα από τη σεξουαλική έλξη. Το πόσο καλό είναι το άτομο, είναι μεγάλο πράγμα, επομένως όπως συγκεκριμένα αναφέρει η Tracy απευθυνόμενη στους άνδρες «δεν λέμε, να μην είστε καλό παιδί».
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου