Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«ΚΙΡΚΗ ΜΑΓΙΣΣΑ»..... ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.....


Παρατηρώ, αλλά και παρακολουθώ κάποια από τα καινούργια blogs της "γειτονιάς" μας. Ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι από την ποικιλία των θεμάτων, αλλά και από την πληθώρα των άρθρων τους. Παρ' όλα αυτά όμως έχω κάποιες απορίες, κι αν δεν τις γράψω θα σκάσω. Άλλωστε ίσως κάποιος να μου απαντήσει και να μου τις λύσει.
Κάνοντας μια μικρή διαδρομή στα θέματα του «Κίρκη μάγισσα» (circemagissa.blogspot.com) [άντε βρε πάλι διαφήμιση] βλέπω ότι ένα μεγάλο ποσοστό των θεμάτων του είναι γύρω από το sex και μάλιστα το διαδικτυακό στην αρχή, τώρα ασχολείται με τις γεματούλες κτλ, κτλ.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί άραγε; τυχαίο.....;
Φίλη μου «Κίρκη μάγισσα», καλά μας τα λες από πλευράς σου. Δεν ξέρω αν δεν τα καταφέρνεις με τη δίαιτά σου αλλά υπάρχει κι άλλη άποψη.
Το "Medlook" έχει δημοσιεύσει παλαιότερα και το εξής άρθρο:
Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, καρκίνο, πόνους στην πλάτη, υψηλή πίεση και καρδιοπάθειες.
Τώρα όμως τα νέα δεδομένα που δείχνουν ότι η σεξουαλική ζωή επηρεάζεται πολύ αρνητικά από το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία, σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα.
Η παχυσαρκία βλάπτει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών όσο και των γυναικών. Μειώνει τη σεξουαλική ορμή, τη διάθεση για σεξ, την απόλαυση, τη συχνότητα και δυσχεραίνει μηχανικά τη συνουσία. Περίπου 1.200 παχύσαρκοι ασθενείς που παρακολουθούνταν από το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου Duke, αξιολογήθηκαν για θέματα σχετικά με την ποιότητα της ζωής τους. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αυτά των ατόμων με κανονικό βάρος.
Οι διαφορές είναι συγκλονιστικές:
1.         Το 66% των παχύσαρκων έχουν προβλήματα τουλάχιστον σε ένα από τους 4 τομείς της σεξουαλικής ζωής που διερευνήθηκαν, δηλαδή, επιθυμίας για σεξ, συχνότητα, απόλαυση και μηχανικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη συνουσία. Αντίθετα μόνο το 5% των ατόμων με κανονικό βάρος αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
2.         Σε αριθμό περιπτώσεων οι παχύσαρκοι έχουν 25 φορές περισσότερες πιθανότητες για σεξουαλικά προβλήματα σε σύγκριση με άτομα κανονικού βάρους.
3.         Οι παχύσαρκες γυναίκες είχαν περισσότερα σουξουαλικά προβλήματα από τους παχύσαρκους άνδρες στη σεξουαλική τους ζωή. Αντίθετα η διαφορά δυσκολιών μεταξύ παχύσαρκων γυναικών και εκείνων με κανονικό βάρος ήταν μεγάλη.
4.         Μεταξύ των παχύσαρκων που ήθελαν να χάσουν βάρος, το 50% δήλωσε ότι πάντοτε ή σχεδόν ποτέ δεν έχουν όρεξη για σεξ. Στα άτομα κανονικού βάρους το ποσοστό αυτό ανέρχεται μόνο στο 2%.
5.         Στην ίδια ομάδα των παχύσαρκων που επιθυμούσαν να χάσουν βάρος, το 42% δήλωσαν ότι κάποτε ή συνήθως ή πάντοτε είχαν προβλήματα της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Μάλιστα ένα ποσοστό 41% από αυτούς δήλωσε ότι απέφευγε το σεξ. Στα άτομα με κανονικό βάρος το ποσοστό αυτών με τα ίδια προβλήματα ήταν 1,8% και 2,5% αντίστοιχα.
Τώρα λοιπόν εμείς τι θα πρέπει να καταλάβουμε, βωρέ φιλενάδα;
Ανάρτηση από την Penelope of Ithaca στο penelope of ithaca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου